Jdi na obsah Jdi na menu

A je to tam!

2. 3. 2016

Skvělý den MSJ v alpské kombinaci: Zabystřan zlatý v U18, celkově 14., Forejtek 15. a Čamková 17.

01.03.2016

Vynikajících výsledků dnes dosáhli čeští juniorští reprezentanti v alpské kombinaci na MSJ 2016! Jan Zabystřan skončil v absolutním pořadí na perfektním 14. místě a v U18 po dvou stříbrech z rychlostních disciplín má dnes vytoužené zlato, moc gratulujeme. V absolutním pořadí byli výborní také Filip Forejtek a Veronika Čamková na 15. a 17. místě.

Naposledy se čeští juniorští reprezentanti na MSJ umístili v absolutním pořadí v TOP 15 před třemi lety, když Kateřina Pauláthová a Martina Dubovská obsadily 7. místo v obřím slalomu a 11. místo ve slalomu v kanadském Quebecku 2013. Na straně juniorů – chlapců se jedná o nejlepší výsledky za posledních deset let, od bronzové medaile Kryštofa Krýzla v kombinaci v rovněž kanadském Quebecku, ale roku 2006.

Zaby s Filipem figurovali po rychlostní části alpské kombinace (super-G) těsně za 30. místem, které by jim umožňovalo vyjet na trať slalomu z předních pozic a třeba zaútočit v absolutním pořadí ještě výš. Na druhé straně měli možnost vidět, co se děje na trati a kolik závodníků svou jízdu nedokončilo a takticky tomu přizpůsobit jízdy své. Čtrnácté a patnácté místo v absolutním pořadí svou výbornými výsledky a první místo Honzy Zabystřana v U18 jedním z jeho splněných přání.

Juniorky jely dnes svůj závod jako první a Veronika Čamková byla po rychlostní části na 25. místě. Ve slalomu zaútočila, byla sedmá nejrychlejší z celého startovního pole a probojovala se až na 17. místo. Také Veronice patří za tento výsledek velká pochvala. Je to zatím její maximum na juniorské světové scéně.

Výsledky alpské kombinace juniorsků nejdete zde, juniorek zde.

(EK)

img_20160301_192234.jpg